Anda sedang mencari alternatif untuk menambah pendapatan dari rumah?

Saya cadangkan anda mulakan bisnes sambilan di Shopee.

“Apa Yang Best Sangat Jual Barang Di Shopee?”

Shopee antara marketplace yang sedang meningkat naik dan semangkin popular Malaysia.

Walaupun marketplace Shopee ni baru berusia kurang 2 tahun, tetapi laman membeli belah online ini semangkin digemari oleh pembeli online di Malaysia. Lihat sahaja trend carian di google, bulan Mac 2018 terdapat 2 juta lebih warga Malaysia membuat carian shopee.

 

Anda dah nampak kan.. ada peluang untuk buat keuntungan di shopee?..

Apa lagi yang Seronok menjual di Shopee?.. Haaa.. yang ini masih ramai orang tak tahu. JUAL BARANG DI SHOPEE ADALAH FREE! 

YA, PERCUMA, anda boleh iklankan barang jualan anda seberapa banyak yang anda mahu, nak iklankan barang sampai beribu banyaknya pun boleh. 

Yang ini yang paling saya suka. Bila ada jualan pun shopee tak ambik komisyen, untung jualan 100% milik anda. Shopee tak kenakan sebarang bayaran. 

Senang cerita.. kita tumpang meniaga kat kedai orang, tapi tuan kedai tu baik hati, dia tak minta duit sewa pada kita walaupun hasil jualan kita beribu-ribu.. ha.. ha.. 

 

Ini Yang Buatkan Saya Betul-Betul Jatuh Cinta Dengan Shopee!.. he.. he..

Dah laa kita tumpang jual barang di shopee ni FREE je, untung jualan 100% milik kita. Shopee ni punyalah baik hati, dia support pulak bisnes kita. Shopee sekarang dah JV dengan Poslaju.

So… boleh dapat rebate POS LAJU.

Wah.. ni memang best.. pembeli dapat free shipping, seller plak dapat rebate POS LAJU FREE plak tu, ada je jualan, tahu-tahu terus je print borang pos laju, tak ada kena bayar pos apa -apa pun.

hah.. hah… dah lah meniaga di shopee free, ditambah lagi bagi poslaju FREE. Jimat kos postage. Ni namanya untung berganda-ganda.

Betul ke ni jual barang di Shopee senang laku?.. ntah-ntah ni sembang je lebih, “Gajah dengar pun boleh pengsan”.. ha.. ha.. tak percaya?.. Baiklah…

 

“Saya Kongsikan Anda Rahsia Bagaimana Cikgu Ini Hasilkan RM110,780.50 Hanya Di Shopee”

 

Mungkin anda terfikir.. berapakan kos yang terpaksa dikeluarkan oleh cikgu BeBe untuk menghasilkan jualan sehingga RM100K?..

Anda jangan TERKEJUT!.. cikgu BeBe TIDAK keluarkan modal satu sen pun.. katanya.. untuk dapatkan jualan yang banyak cuma kena rajin sikit lah.

 

Bisnes Di Shopee Sesuai Dibuat Secara Sambilan

Berniaga di Shopee ni paling sesuai untuk orang yang dah ada kerja tetap dan nak tambah pendapatan. 

 

“Shopee Ni Apa Sebenarnya?”

Shopee adalah platform/marketplace untuk penjual online mengiklankan brang – barang jualan mereka, sama seperti Lazada, 11street dan Lelong.

 

Menjual di Shopee lebih mudah mendapat pembeli.

 

Anda RUGI BESAR jika tak ambil peluang ini.

Jika sebelum ini anda biasa menjual di Facebook @ Instagram, mulai hari ini anda perlu mula menjual di Shopee. Seriusss.. produk anda sangat senang terjual!

Shopee adalah platform online yang terbaik untuk anda mulakan bisnes secara sambilan dari rumah kerana :

  • Senang diuruskan.

  • Tiada sebarang bayaran di kenakan.

  • Konsep jual beli yang sesuai dengan strategi dropship dan pre-order.

  • Pemasaran percuma dalam shopee.

  • Sistem komunikasi yang senang antara peniaga dan pembeli.

  • Boleh listing hanya menggunakan handphone je.

 

Kenapa saya katakan di shopee sangat senang untuk anda mulakan bisnes online dari rumah?

di Shopee Semuanya berkonsepkan pre-order dan dropship (bisnes tanpa modal)

 

Nak Tambah Lebih Banyak Jualan Anda Di Lazada & 11Street?

 

Selain Shopee, saya juga akan bocorkn RAHSIA macamana anda juga boleh GANDAKAN JUALAN anda di Lazada, 11Street dan juga Lelong. 

Teknik bisnes ni paling mudah tapi tak ramai orang tahu.

  • Tak perlu buat marketing langsung.

  • Takde nak sibuk balas wasap..

  • Takde orang tanya.

  • Tugas anda cuma buat iklan dan tinggal.

  • Sementara barang yg diiklankan orang beli boleh tidur or tengok tv.

  • Tau-tau duit masuk je baru proses barang dan pergi pos ke customer..

  • Free trafik.

  • Free marketing.

  • Teknik newbie buat jualan.

 

Anda berminat nak TAMBAH PENDAPATAN tak?..

So, macam mana?.Dah sedia nak belajar STEP by STEP mulakan bisnes di Shopee?.

 

Jom.. Kita Mulakan Sekarang Juga!

Langkah Pertama : Anda pergi ke url shopee.com.my kemudian klik pada sign up. Isi No.HP anda dan klik pada butang Send Verification Code.

Dalam masa beberapa saat, shopee akan menghantar sms Verification Code ke No.HP anda. Kemudian anda masukkan Verification Code tersebut untuk pengesahan.(rujuk gambar diatas)

Selepas No.HP anda disahkan, lengkapkan Username & Password kemudian klik pada butang SIGN UP.

.

Langkah Kedua : Selepas anda lengkapkan proses signup, anda boleh login ke account shopee. Kemudian anda klik pada Seller Centre.

Anda akan dibawa masuk ke dashboard kedai online anda di Shopee.Disinilah pusat pengurusan kedai online anda di shopee.Kemudian Klik pada Shop Setting seperti gambar diatas.

Langkah Ketiga : Lengkapkan semua butiran kedai online anda di shopee, seperti gambar diatas. Paling penting Bank Account/Card and wajib diisi untuk terima bayaran hasil jualan anda di shopee.

Langkah Keempat : Selepas anda selesaikan di bahagin Shop Setting, Anda Klik pula pada bahagian My Product(Rujuk gambar diatas).

Klik pada Add New Product untuk masukkan produk anda di shopee.

Masukkan semua detail maklumat produk dan gambar, kemudian Publish…DONE. Anda dah berjaya iklankan produk pertama anda di Shopee.

Ulang ulang proses masukkan produk anda seberapa banyak yang anda mahu. Sementara tunggu ada pembeli, anda boleh buat kerja lain.. he.. he..

Senang ke susah.. nak jual produk di Shopee?.. Tentu “kacang” je kan…

Owhhh.. OK, saya tahu apa yang sedang anda fikirkan. Anda Tak Tahu Nak Jual Apa Di Shopee?

JANGAN RISAU..

Jika anda INGIN DIBANTU MEMBINA PERNIAGAAN DI SHOPEE & LAZADA DGN KOS RENDAH. Anda tak perlu nak buat secara solo, jangan peningkan kepala, jangan try and error. Nanti tak ada jualan… mula lah anda rasa giveup!

Anda perlukan guru, mentor dan orang lama meniaga di Shopee & Lazada untuk membimbing anda. Orang baru perlu dipimpin tangan supaya tak tersesat jalan.

 

Bagi anda yang berminat nak belajar jual produk kat shopee / lazada,

Rakan saya Kapten Zainol (Mentor Shopee & Lazada) telah siapkan panduan Channel X Pro untuk membantu anda yang berminat untuk mulakan bisnes online di marketplace Shopee & Lazada.

Tuan Zainol dulunya adalah Kapten dalam ATM, beliau telah bersara awal pada April 2017 apabila pendapatan daripada Shopee & Lazada jauh lebih lumayan daripada gaji ATM berpangkat Kapten.  

Sebuah ebook penulisan kapten Zainol yang mana beliau simpulkan keseluruhan pengalaman beliau di marketplace dan menjadi satu ebook setebal 250 m/s. Dalam ebook tu kapten Zainol dah siapkan proses dari A to Z.

Channel X Pro bukan sahaja menerangkan tentang bagaimana untuk menjual di Shopee. Malah 3 marketplace yang popular di Malaysia iaitu di Lazada, Lelong dan juga 11street.

Di dalam CHANNEL X PRO, kapten Zainol akan menerangkan perkara-perkara berikut:

  • Panduan pendaftaran dan keperluan untuk menjual di Shopee, Lazada, 11Street dan Lelong.
  • Fungsi – fungsi secara terperinci di seller dashboard laman jualan anda.
  • Membina listing pertama produk jualan anda.
  • Panduan memproses dan membuat penghantaran di setiap marketplace ini.
  • Sistem kewangan bagi setiap marketplace ini.
  • Panduan meningkatkan jualan menggunakan fungsi yang terdapat di setiap marketplace.
  • Masalah yang mungkin anda hadapi di setiap marketplace.
  • Pengalaman dan tips sepanjang 4 tahun menjual di marketplace ini.
  • Panduan DROPSHIP dan PRE-ORDER di Shopee, Lazada, 11street dan Lelong (ini mesti yang anda tunggu – tunggu kan).

Di dalam ebook ini juga, kapten Zainol akan menerangkan tentang satu sistem yang beliau gunakan untuk syncronize keempat-empat marketplace menjadi satu.

Jika anda newbie seller di Shopee, Lazada & 11Street, panduan Channel X Pro ni sesuai untuk anda jadikan panduan dan rujukan, Sebabnya ia adalah proven case study dan ianya easy friendly.

 

Jika anda berminat untuk dapatkan ebook panduan Channel X Pro dengan harga diskaun,

Isi Nama & Email Anda Dibawah:

First Name:
Email address:

PS. Jika anda rasa pelaburan ini mahal. Cuba bayangkan keuntungan yang bakal anda peroleh di Shopee, Lazada, Lelong dan 11street! hasil daripada ilmu yang anda peroleh daripada ebook ini. Income anda mungkin akan jadi lebih berlipat-kali ganda daripada nilai pelaburan ini!

Take it or Leave it.

.

Sincerely,
Syabani Zainon

Usahawan Online