Ok, saya ada jumpa satu cara untuk menjana pendapatan yang lumayan dan boleh dilakukan secara part time sahaja. 

 

Kalau nak tahu baca web ini sehingga habis dan ikut sahaja langkah – langkah yang saya kongsikan.

“…MACAM NI CARA BUAT BISNES SECARA PART TIME WALAUPUN SIBUK BEKERJA…” 

 

Ni perkongsian free jer..TAKDE BENDE NAK DIJUAL PUN.

Aku dah penat la hidup zaman sekarang. Tekanan betul. Harga barang makin naik. Komitmen hidup makin meningkat. Kerja makin banyak. Tapi gaji TAK naik-naik pun. 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
‍‍‍‍‍‍Bila hujung minggu jumpa keluarga, keluarga ajak keluar. Takkan la aku tak keluar sesen pun kan? Kerja pegawai takkan tak de duit kot? Aduhh.. 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍Aku cuba nak berniaga online, memula je la semangat. Tapi lepas tengok dah ramai sangat yang menjual kat dalam FACEBOOK ni. Ada ke orang nak beli barang aku? 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍Try la jugak kan.. Bila buat dropship, ciput je untung. Kalau jual mahal, orang tak nak beli. Lepas tu, aku sibuk kerja, mana sempat nak post selalu pasal produk. Aduhhh stress betul..lah. 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍Dah dapat customer, kene layan dia sorang sampai 2,3 jam kat Whatsapp. Lepas tu TAK JADI BELI. Ohoiiiiii hahahanaatt.. 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍Belum cerita anak bini lagi. Dorang tak habis habis hint ajak melancong. Duk tengok FB dan IG kawan kawan dorang. Bukan taknak bawak, duk tengok surat cinta dari tnb, rumah, kad kredit dan ptptn pun rasa nak migrain. 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍Kesiann tengok isteri dan anak anak. Asyik makan kat rumah je. Sebab nak berjimat taknak makan luar. Bila duk tengok Atok Kepci dan Badut Mekdi mulalah nyanyi lagu dorang. Maafkan ayah sayang… 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍Syukur.. Itu dulu.. Sekarang dah lain.. Alhamdulillah aku dah jumpa lubuk rezeki aku yang boleh setelkan semua masalah kat atas macam petik jari je. Kenapa? Sebab income datang tak henti – henti walaupun aku tengah sibuk bekerja…hehehehehe 

Bisnes ape ni? 

Ni bisnes dropship jugak. Cuma bila pembeli datang ke kedai aku dan buat pembelian diorang langsung tak kacau aku.

 

Tiba – tiba jer handphone aku bunyi kaaching – kaaching bgtau sales dah masuk dan kena buat penghantaran. 

 

Tapi aku proses benda ni sebelah malam jerrr sebab aku masih bekerja. Customer yang beli kat sini dia tak macam dekat facexxxx lepas bank in duit terus tanya bila boleh dapat barang…hahahaha Strees betul kan.. 

 

Aku spent sikit masa dalam satu jam jer sebelah malam untuk uruskan order yang aku dapat. Itu pun bukan aku kena bungkus barang apa semua bagai sebab aku buat dropship jer…hahahaha, aku tinggal nak forward order yang aku dapat tu pada supplier barang yang aku jual tu jer… 

‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
Dan yang paling best, aku dah tak payah gentel wasap sampai tengah malam sebab nak close sales customer yang banyak karenah. Semuanya sistem yang automatik uruskan. 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
Nak bungkus, nak pos barang apa semua supplier yang buat kan..aku kira macam ambik untung atas angin jer lahhh…Syok tak Geng cmni.. 

So, macamana nak buat bisnes dropship ni? 

Ok, sebenarnya aku buat bisnes dropship kat shopee… 

 

Aku cerita ringkas je dulu k. Nak detail, memang tak muat nak cerita kat post ni. Yang tu aku cerita nanti. 

Langkah 1 
======== 
Mula-mula kena ada website sebagai store online. Aku guna sistem shopee jer. Senang, aku yang tak pandai buat website hatta coding bagai pun boleh setup store online ni. Korang boleh tengok tutorial nak setup store ni kat youtube jer.. 

Nak buka store kat shopee ni pun PERCUMA jer tau…Shhhhh…hehehehee 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍ ‍ 
Langkah 2 
======== 
Research niche dan produk untuk korang masukkan dalam store korang. Salah satu cara ialah guna Google Trend atau search terus dalam shopee apa keyword yang orang selalu cari. Selain tu, boleh tengok competitor kita. 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
Ha, ni teknik short cut. Korang tengok top2 seller dan preffered seller kat shopee store, taip je kat shopee tu apa – apa satu keyword produk cth macam “tudung” dan pastu korang filter lah “shopee preffered”, haaa berdesup keluar semua preffered seller shopee.

Haaa apa lagi lepas tu korang skodeng lah niche dan produk diorang yang top sales. 

Diorang ni dapat shopee preffred seller sebab store diorang ni dah konsisten dapat ribuan jualan setiap hari. So.. Kita tiruvasi je diorang. hehehehehe (tiru dan ejas tau) 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
Langkah 3
======== 
Masukkan produk yang korang dah research tu kat store korang. Setup store kasi cun. Buat sikit voucher ke diskaun ker yang boleh tingkatkan minat bakal pelawat yang ronda – ronda masuk kedai shopee korang dan secara tak langsung boleh tingkatkan conversion jualan. 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
Langkah 4
======== 
Tarik trafik ke store korang. Aku guna 2 cara untuk tarik trafik masuk store. 

 

Teknik pertama ni Free jer, korang boleh tekan jer butang “Boost Now” dekat produk korang setiap 4 jam dan boleh pilih 5 produk dalam 1 masa. Alaaa…sekejap sangat jer nak buat benda ni..tak sampai 1 minit pun… dan shopee akan hantar produk kita tu naik ke depan main page shopee selama 4 jam. 

 

Teknik kedua aku guna cara yang berbayar…ini ada kos sikit tapi still murah sebab aku target pada niche dan keyword yang betul2 specifik dengan produk yang aku nak promote tu…

So, bila customer cari jer produk tu terus produk aku yang naik dulu…hehehehe apa lagi kaaching – kaaching la handphone aku… 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
Langkah 5 
======== 
Lepas sales dah masuk, korang nak fulfill order customer korang senang jer. Korang just identify produk tu dari supplier mana. Lepas tu korang forward kan order dan sekali detail customer pada supplier tu. Korang bayar harga dropship jer kat supplier tu..nanti supplier yang akan uruskan postage semua. 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
Settle! Senang kan? Takde nak kene layan customer lah, tenung wasap lah. Lepas tu, masyuk pulak tu, boleh suka hati nak tentukan harga jualan. 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 
‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍ 

‍‍‍‍‍‍Dan yang paling penting, banyak masa boleh diluangkan dengan keluarga tanpa perlu risau pasal duit.

“Shopee Ni Apa Sebenarnya?.”

Shopee adalah platform/marketplace untuk penjual online mengiklankan brang – barang jualan mereka, sama seperti Lazada, 11street dan Lelong.

Menjual di Shopee lebih mudah dapat pembeli.

Ini buktinya, beliau first time menjual jersey di shopee. Baru belajar listing jersey beliau ke dalam marketplace Shopee, tak sampai 2 jam kemudian terus ada orang beli. 


Nampak tak?… senang giler jual barang kat shopee ni!

Kenapa Anda Perlu Berniaga Di Shopee?

  • Tak payah susah - susah nak fikir pasal teknik2 marketing bagai.
  • Tak perlu nak wasap sampai ber jam2 sampai bateri kong nak closing.
  • Biasanya orang terus beli tanpa bertanya apa - apa pun.
  • Anda cuma buat iklan ikut niche produk tu dan monitor je sales masuk.
  • Sementara tunggu iklan jalan dan ada pembeli, anda boleh pergi lepak2 dulu atau buat kerja lain. Ini dapat yang lain pun dapat jugak..
  • Tau - tau order masuk jer baru proses barang dan pergi pos pada customer. Kalau buat dropship terus forwardkan sales tu pada supplier jer. Nanti diorang yang uruskan postage
  • Traffik di marketplace shopee ni berjuta - juta orang setiap hari. Semua dah bersedia bawa duit nak membeli.
  • Shopee ada sediakan banyak program SALES FESTIVAL seperti 9.9 day, 11.11 Festival, 12.12 Birthday sales dan termasuk Shocking Sales yang anda selalu boleh join.
  • Shopee jugak ada sediakan Free Marketing untuk seller2 dalam shopee. Siap tolong buat retargeting lagi tau.
  • Dan macam - macam lagi lah...

Berniaga kat shopee sangat mudah macam aku cerita kat atas tadi. Aku tak payah susah – susah nak iklan post ke facebook setiap hari dan gentel wasap sampai tengah malam nak close sale. 

 

So, memang platform ni sangat sesuai untuk korang yang masih bekerja dan tak ada banyak masa nak uruskan bisnes macam aku ni. 

 

Tapi kalau korang buat betul – betul bisnes di shopee ni. Aku gerenti income bisnes korang nanti boleh bit gaji yang sediada sekarang ni…

 

Best kan? 

 

Tapi kalau korang tak ambik peluang ni memang rugi sebab apa?

Sebab rezeki dah kat depan mata kot…sekarang ni ramai suri rumah yang dah dapat income sampai 4 – 5 angka sambil – sambil jaga anak kat rumah ja.

 

Tak jelaous ker?

 

Memang masyuk berniaga kat Shopee ni kalau kita cukup ilmu. Sekarang nak belajar buat bisnes kat  Shopee ni bukan lagi masalah sebab ada 1 panduan khas yang mengajar anda untuk berbisnes kat Shopee ni..

 

Panduan tersebut adalah: Ebook Panduan Part Time Shopee.

 

Terus terang lah aku cakap, aku pun ceduk sebijik – sebijik ja ilmu dalam ni untuk buat bisnes kat Shopee ni. 

 

Alhamdulillah hasil dia memang lumayan..hehehehe

 

Aku memang rekomen sangat – sangat lah korang kalau nak start buat bisnes kat shopee guna panduan ni…

 

Apa yang anda akan belajar dalam ebook ini adalah: 

  • Step by step Cara Mendaftar di Shopee.
  • Cara setup setting kedai kita supaya lebih menarik dan trusted.
  • Cara buat marketing supaya lebih ramai orang dapat nampak produk kita.
  • Cara buat offer supaya buyer memilih produk kita berbanding produk orang lain.
  • Fungsi-fungsi menarik yang ada di Shopee.
  • Cara buat listing banyak dalam masa sekejap jer.
  • Strategi untuk mendapatkan jualan pertama di Shopee.
  • Cara Aktifkan Free Shipping Program (SSL).
  • Tips dan Trick untuk membuat jualan laju dan berganda.
  • Teknik Segera bagi mendapatkan modal di Shopee.
  • Cara nak kekalkan rating dan maintain sale setiap bulan.
  • Cara menggunakan My Ads Shopee dengan menggunakan minimum kos.
  • dan banyak lagi...

Ada 3 kelebihan utama ebook panduan ni :

 

1. Kita akan disediakan siap-siap senarai produk yang anda boleh listing (dlm format excel). Anda hanya perlu upload dengan cara bulk upload dalam 5 minit jer semua 200 produk dah ready dalam store Shopee dan edit sikit2 jer. 


Ini bermakna, anda boleh mula buka akaun Shopee dan terus ada 200 produk di Store anda.. Senang kan? tak payah susah – susah nak buat research lagi dah. 


2. Kita akan diajar step by step bermula dengan bagaimana nak mendaftar di shopee, tips dan trick berniaga di shopee sehinggalah cara nak dropship 200 produk tersebut. 


Tak perlu susah2 untuk anda pack dan pos sendiri lagi.

 

 

3. Kita akan diajar cara berniaga di Shopee secara PART TIME. Tak kisah lah anda masih bekerja ke, tengah ada bisnes lain ke.. anda tetap boleh berniaga di Shopee. 


Yang paling best, Group Support melalui Telegram juga disediakan.

 

Anda tak perlu risau lagi kalau ada soalan nak tanya.

Dengan adanya pendapatan tambahan hasil berniaga di Shopee, boleh lah  tambah – tambah dengan gaji sedia ada untuk menampung kos sara hidup yang semakin meningkat sekarang ini. 

 

Daripada tak buat apa – apa dan asyik lalui masalah yang sama yang memeningkan setiap bulan, lebih baik cuba buat sesuatu yang baru untuk ubah kepada keadaan yang lebih baik kan…

 

Ok, kalau korang berminat dan serius nak follow cara aku bisnes secara PART TIME kat shopee ni dan buat income 4 – 5 angka sebulan macam kat bawah ni…

 

Saya akan dedahkan bagaimana saya hasilkan jualan 5 angka dalam masa 10 hari sahaja?. semuanya dah tersusun lengkap dalam eBook Panduan Part Time Shopee.

 

Isikan Nama & Email kat bawah ni..

 

Nanti saya tunjukkan cara bagaimana korang boleh dapatkan ebook ni dan terus start buat bisnes PART TIME di shopee tetapi income 5 angka sebulan seperti full time.

 

Disclaimer : Artikel yang ditulis di dalam laman web ini adalah sebagai panduan/rujukan. Hasil yang diperoleh oleh setiap individu mungkin berbeza dan mengikut usaha masing – masing. 

All Right Reserved 2018 – www.syabanizainon.com